Afvalpark

Sorteren en recycleren op eigen terrein

Eigen afvalpark met weegbrug

Beschikt u over een hoeveelheid afval die u graag kwijt wil? Goed nieuws want wij beschikken over de nodige ruimte, materialen en vergunningen om de meest uiteenlopende afvalsoorten te stockeren en te verwerken. Ons afvalpark is toegankelijk voor zowel particulieren als professionelen. Alle afval dat geleverd of opgehaald wordt, wordt op onze weegbrug correct afgewogen en dan volgens de regels van de kunst gesorteerd en verwerkt.

Met gebruik van de juiste technieken en machines proberen we zoveel mogelijk in te zetten op recyclage en/of omzetting van diverse materialen. Zo wordt het groenafval bij ons ter plaatste verhakseld en terug ingezet voor verbranding in biogascentrales. Het aangevoerde aarde met steenpuin wordt door ons gezeefd en de verschillende fracties worden ook opnieuw ingezet. Diverse stromen worden ook afgevoerd naar andere verwerkers. 

Openingstijden afvalpark en weegbrug:

Maandag t.e.m. vrijdag: 5:00 u - 19:00 u (doorlopend open)
Zaterdag: 6:00 u - 11:45 u
Zaterdagnamiddag, zondag en feestdagen: gesloten  

Ons weegsysteem is perfect uitgerust om uw eigen wagen bij aankomst en bij vertrek af te wegen. Wij voeren wel een inspectie uit van uw lading en geven u instructies waar u uw afvalstoffen dient te lossen. Hieronder kunt u de instructies voor het gebruik van de weegbrug terugvinden. Deze staan eveneens beschreven in ons weeglokaal. 

Betalingsmogelijkheden: cash / bancontact / Payconiq by bancontact. 

 

Diverse soorten afvalstoffen

U kunt bij ons terecht met een ruim gamma aan afvalstoffen. 

Hieronder kunt u onze verschillende soorten terugvinden, alsook hun respectievelijke acceptatievoorwaarden (downloadbaar in PDF formaat door te klikken op het woord). Gelieve zich ten allen tijde aan uw sorteerplicht te houden en uw afvalstof aan te bieden conform de geldende acceptatievoorwaarden.  

Er kunnen eveneens enkel soorten gerecycleerd puin afgehaald worden. 

  • Afgezeefde grond
  • Gebroken mengpuin (0-56 mm) 
  • Gewassen zand (indien voorradig)
  • Zeefzand 

Opgelet, wij aanvaarden geen KGA, glazen flessen, verfpotten, bidons met vloeistoffen, elektrische apparaten, gasflessen, asfalt, ...

afvalpark
afvalpark
afvalpark
afvalpark
afvalpark gyproc ytong glas
afvalpark houtafval
afvalpark restafval

Zeven en hergebruiken van puin en aarde

Dankzij onze zeefmachine kunnen we de aangeleverde grond met steenbrokken op een correcte en nauwkeurige manier zeven zodat we zoveel mogelijk materiaal kunnen recycleren. Zo kan de overgebleven aarde gratis opgehaald worden.

Bovendien beschikken we over moderne machines en efficiënte technieken om steenbrokken te verpulveren. Zo komt ook het steenpuin opnieuw in de productieketen van de bouwsector terecht en leveren we heel wat inspanningen om de afvalberg tot een minimum te beperken.

Handleiding weegbrug

  • Bij aankomst neemt u een weegbriefje en vult u dit volledig in (nummerplaat, facturatiegegevens, herkomstgegevens, soort afval).
  • Indien u geladen bent en iets komt lossen: schuif het briefje in de printer en druk op de toets F1, vervolgens de toets met cijfer 1 en vervolgens op ENTER (blauwe pijl). 
  • Indien u ongeladen bent en iets komt laden: schuif het briefje in de printer en druk op de toets F1, vervolgens de toets met cijfer 2 en vervolgens op ENTER (blauwe pijl). 
  • U bent afgewogen? Dan kunt u uw afval nu lossen/laden op de specifiek hiertoe bestemde los-/laadplaats. 
  • Bij vertrek rijdt u terug de weegbrug op. Schuif het weegbriefje opnieuw in de printer en druk op de toets F2, vervolgens toetst u met de cijfertoetsen uw vorige gewicht in, daarna drukt u op ENTER (blauwe pijl). 
  • Indien u succesvol bent afgewogen, kunt u het witte bonnetje in het daartoe voorziene bakje deponeren. Het gele briefje kunt u als bewijs meenemen. Gelieve steeds minstens één exemplaar bij ons achter te laten! 
Weegbrug
Weegbrug
Weegbrug